کشورهایی با بهترین نظام های آموزشی

6 کشور برتر دنیا برحسب بهترین نظام های آموزشی

آیا تا‌ به‌ حال به این موضوع فکر کرده‌اید که آموزش چه تاثیری روی کیفیت زندگی ما دارد یا کشورهایی با بهترین نظام های آموزشی چه دیدی نسبت به تحصیل دارند؟ همه ما سال‌های بسیاری را صرف درس خواندن و یاد گرفتن در مدرسه و دانشگاه می‌کنیم و برای بسیاری از ما در طول تحصیل این سوال پیش آمده است که فایده درس خواندن چیست و آیا ادامه تحصیل به سختی‌هایی که در این راه وجود دارد میارزد یا نه؟ بهتر است قبل از هر گونه استدلالی، تعریفی از بحث آموزش داشته باشیم. آموزش را می توان یادگیری و درک عمیق موضوعاتی معنی کرد که ممکن است در طول زندگی برای ما مفید باشد. این یادگیری صرفا از طریق کتاب به ما منتقل نمی‌شود. تجربیات و انجام آزمایش و کارهای عملی نقش ویژه‌ای در یادگیری ما دارند. متدهای آموزشی متنوع باعث می شود که اهمیت آموزش را بهتر درک کنیم و قدم های محکم تری در این مسیر برداریم. با ادامه مطلب همراه باشید تا شما را با بهترین نظام های آموزشی آشنا سازیم:

 

آموزش چه اهمیتی در زندگی ما دارد؟

همان‌طور که اشاره کردیم، بسیاری از دانش‌آموزان و دانش‌جویان هنگام مواجه شدن با سختی‌های مسیر آموزش این سوال به ذهن‌شان خطور می‌کند که فایده آموزش چیست و چرا ما باید سال‌های طولانی از عمر خود را صرف درس خواندن و آموزش دیدن بکنیم؟

به طور کلی آموزش در زندگی همه انسان‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است در ادامه به برخی از مواردی که باعث اهمیت بیشتر آموزش می‌شود می‌پردازیم.

بهترین نظام های آموزشی

ایجاد شرایط یکسان برای دانش‌آموزان و برابری نسبی

شرایط زندگی هر فرد از سال‌های اولیه با شرایط زندگی سایر افراد متفاوت است. بعضی از افراد در شرایط رفاهی بیشتر و برخی دیگر از شرایط رفاهی کم‌تری برخوردارند. آموزش این امکان را در اختیار افراد می‌گذارد که از سال‌های شروع دوران تحصیل، در شرایط یکسانی با هم‌سالان خود آموزش دیده و با آن‌ها رقابت کنند.

درآمد و ثبات مالی

داشتن آینده‌ای موفق آرزوی تمام انسان‌ها است. آینده‌ای با پشتوانه و ثبات مالی خوب. خوشبختانه تحصیل در برخی از رشته‌ها و کسب تخصص در آن‌ها می‌تواند شما را تا داشتن درآمد مالی دلخواه‌تان همراهی کند.

با این‌که متاسفانه در کشورهایی همچون کشور ما ارزش آموزش تا حد زیادی پایین آمده‌است، اما به طور کلی آموزش صحیح می‌تواند تا حد زیادی امنیت مالی شما را تامین کند.

جهانی امن‌تر 

تحصیلات شعور نمی‌آورد. درست است اما آموزش خوب سعی دارد تفاوت درست و غلط را به مردم بیاموزد و از این طریق به آن‌ها کمک می‌کند تا از موقعیت‌های خطرناک دور مانده و جهانی امن‌تر بسازند.

تبدیل شدن به بخش مفیدی در جامعه

تحصیلات از معیارهای مهم پذیرفته شدن در جامعه است. آموزش خوب علاوه بر این‌که می‌تواند در اعتماد به‌نفس شما تاثیر گذاشته و به داشتن حس خوب نسبت به خودتان کمک کند، می‌تواند شما را به بخش مفیدی از جامعه تبدیل سازد.

طبق تمام فوایدی که ذکر شد، آموزش از بخش‌های مهم در زندگی هر فرد است. اما آموزش اگر صحیح و کاربردی نباشد، نه تنها نخواهد توانست تاثیر خوبی در جامعه بگذارد، نیاز‌های مالی و امنیتی شما را نیز برآورده نخواهد کرد.

با پیشرفت علم و گسترش آن، آموزش صحیح در بسیاری از کشورهای پیشرفته جا افتاده است. کشورهایی مانند فنلاند، سوئد و … که مهاجران بسیاری را برای تعلیم و تحصیل فرزندان‌شان به سمت خود جذب می‌کنند.

 

معرفی کشورهایی با بهترین نظام های آموزشی

در ادامه مقاله به معرفی کشورهایی که بهترین آموزش‌های مدرسه‌ای و دانشگاهی به طور کلی بهترین نظام‌ های آموزشی را دارند  و نحوه برگزاری کلاس‌های آموزشی در آن‌ها می‌پردازیم.

فنلاند دارای بهترین نظام های آموزشی

طبق نظرسنجی‌های انجام‌ گرفته، فنلاند اولین رتبه را در زمینه کیفیت آموزش به خود اختصاص داده است. نظام آموزشی این کشور از سال ۲۰۰۰ مورد توجه قرار گرفت و توانست در رقابت تنگاتنگ با ژاپن و سوئد، امتیاز ۱۱۴ را به دست آورد.

چرا فنلاند جزو کشورهایی است که بهترین نظام های آموزشی را دارند؟

سیستم آموزشی فنلاند یکی از بهترین نظام های آموزشی را دارا می باشد. با این‌که فنلاند از روش‌های آموزشی و تحقیقات ایالات متحده الگو گرفته‌است ولی توانسته‌است در زمینه علوم و ریاضیات از این کشور پیشی بگیرد. درس خواندن در این کشور کاملا رایگان است و دانش‌آموزان روزهای کم‌تری مجبور به حضور در مدرسه هستند جمع روزهای درسی این کشور، ۱۹۰ روز در سال است.

اصول و قوانین خاصی در سیستم آموزشی این کشور وجود دارد که مهم‌ترین آن یادگیری بر حول محور بازی کردن است. کارشناسان آموزشی سعی می‌کنند مفاهیم و اصول یادگیری را در قالب بازی به کودکان یاد دهند.

کودکان از سن ۷ سالگی آموزش ابتدایی را شروع می‌کنند و پیش از ۷ سالگی نیازی به حضور آن‌ها در مدارس نیست.

سیستم آموزش و پرورش فنلاند، مدارس و معلمان را مرتبا مورد ارزیابی قرار می‌دهد تا مطمئن شود معلمان و مدیران بهترین عملکرد را در قسمت یادگیری دانش‌آموزان دارند. یکی دیگر از مواردی که به امتیاز سیستم آموزشی این کشور افزوده است، توزیع رایگان‌ وعده‌های غذایی در مدارس است.

آموزش متوسطه در مدارس فنلاند به دو قسمت عمومی و شغلی تقسیم می‌شود. در آموزش عمومی دانش‌آموزان می‌توانند آزادانه واحدهای درسی خود را انتخاب کنند و در نهایت آزمونی از این دروس خواهند داشت که نمره آن آزمون معیار قبولی آن‌ها در دانشگاه‌هاست.

با استفاده از بهترین نظام های آموزشی، آمادگی برای بازار کار به چه صورت انجام می شود؟

قسمت شغلی متمرکز بر کار عملی برای ورود به بازار کار است و اگر دانش‌آموزان متوسطه، قسمت شغلی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند، یادگیری و کارآموزی را در مدرسه همراه هم خواهند داشت و پس از اتمام این دوره، مدرکی برای ورود آن‌ها به بازار کار به آن‌ها داده می‌شود. تحصیل در دوره متوسطه نیز کاملا رایگان است و دانش‌آموزان فقط باید هزینه کتاب و حمل‌ونقل را بپردازند.

اما با وجود تمام این ویژگی‌ها مهم‌ترین عاملی که باعث شده‌است فنلاند بهترین کشور از نظر آموزش باشد، طرز نگرش مردمان آن است. مردم این کشور ارزش زیادی برای آموزش قائل هستند و پول و انرژی زیادی صرف آموزش و ساختن بهترین مکان‌ّهای آموزشی می‌کنند.

ژاپن

بعد از فنلاند، ژاپن توانسته است بیشترین امتیاز از نظر کیفیت آموزش را به خود اختصاص داده و امتیاز ۱۰۴ را به دست بیاورد.

نحوه آموزش در ژاپن

در مدارس ژاپن آموزش در مقطع ابتدایی و متوسطه اجباری است و دانش‌آموزان هیچ هزینه‌ای بابت تحصیل در این دو مقطع پرداخت نمی‌کنند. تحصیل در مقاطع پیش از ابتدایی اجباری نیست اما برای کودکان ۳ تا ۵ سال توسط مهدکودک ها و مراکز پیش‌دبستانی ارائه می‌شود.

دانش‌جویان این کشور از سطح سواد خوبی برخوردار هستند و امتیاز دانش‌جویان ژاپنی در سطح بین‌المللی ۵۲۸.۷ است که باعث شده‌است ژاپن از نظر رتبه‌بندی سطح علمی دانش‌جویان مقام سوم را به خود اختصاص دهد. 

همه مردم کشور ژاپن سطح سواد خوبی دارند و برای آموزش ارزش بسیاری قائل می‌شوند. آن‌ها از آموزش به عنوان بستری برای اشتغال‌زایی و تقویت اقتصاد استفاده می‌کنند. معمولا در کشور ژاپن اکثر افرادی که فعالیت‌های اقتصادی را به عهده دارند، سواد و اطلاعات بالایی دارند به همین دلیل کشور ژاپن توانسته‌است عملکرد خوبی در رشد و پیشرفت داشته باشد. بعد از جنگ جهانی دوم، سواد و آموزش خوب بود که توانست این کشور تقریبا ویران شده را بعد از دیدن خسارات بسیار، دوباره سر پا کند و در لیست کشورهایی با بهترین نظام های آموزشی قرار بگیرد.

 

کره جنوبی در بهترین نظام های آموزشی

کره جنوبی یکی از کشورهای موفق در زمینه آموزش و تحصیل است که تاکنون سه بار توانسته است مقام سوم از نظر کیفیت آموزش را به دست بیاورد. این کشور رقابت تنگاتنگی نیز با ژاپن از نظر آموزشی داشته‌است اما به علت پایین بودن میانگین سطح نمرات دانش‌آموزان مقطع متوسطه‌اش، نتوانست امتیاز بیشتری از ژاپن به دست بیاورد.

مدارس در کره جنوبی به دو دسته مدارس خصوصی و دولتی تقسیم می‌شوند. هر دو این نوع مدارس از دولت بودجه می‌گیرند اما بودجه مدارس دولتی کمی بیشتر از مدارس خصوصی است.

کره جنوبی از کشورهای برتر در زمینه علم، ریاضیات و علوم است و دانش‌آموزان این کشور توانسته‌اند میانگین نمره ۵۱۹ را به خود اختصاص دهند.

داشتن تحصیلات خوب یکی از مسائل بسیار پر اهمیت در کره جنوبی است. به عقیده مردم کره جنوبی، افرادی که از تحصیلات خوبی برخوردار نیستند، شهروندان درجه ۲ نامیده می‌شوند که با تعصبات اجتماعی زیادی روبه‌رو می‌شوند. بسیاری از خانواده‌ها داشتن تحصیلات عالیه را یک نوع اولویت تلقی می‌کنند. به طوری که این کشور در سال ۲۰۱۶ حدودا ۵.۶ درصد از سود تولید ناخالص داخلی خود را صرف بودجه آموزش و پرورش در تمام مقاطع تحصیلی کرد.  فارغ‌التحصیلی از یک رشته برتر و یک دانشگاه عالی رتبه ملاک و شاخص اصلی موفقیت شغلی و اقتصادی یک فرد و از مسیرهای روشنی است که بسیاری از مردم آن را انتخاب می‌کنند.

 

کشور بعدی که توانسته‌است مقام چهارم در زمینه تحصیلات برتر را به خود اختصاص دهد، دانمارک با میانگین امتیاز ۹۴ است. قابل ذکر است که دانمارک پیش از این در رتبه ۸ ام قرار داشت اما بعد از افزایش حقوق معلمان و تغییراتی که در قوانین مدرسه‌ای اعمال شد، به رتبه چهارم صعود کرد.

تحصیل در دانمارک برای دانش‌آموزان تا ۱۵ سالگی اجباری است و پس از آن حدود ۸۲٪ از دانش‌آموزان وارد تحصیلات تکمیلی می‌شوند. تحصیل در دانمارک با بودجه دولتی انجام می‌گیرد و کاملا رایگان است. دانمارک نیز یکی از بهترین نظام های آموزشی را دارا است.

روسیه در بهترین نظام های آموزشی

روسیه پنجمین کشور برتر از نظر بهترین نظام های آموزشی است که در رتبه‌بندی امتیاز ۹۱ را دارا است. مهم‌ترین هدف مدارس و نظام آموزشی روسیه، فراهم کردن بستری برای ورود دانش‌آموزان به بازار کار است.

نسبت دانش‌آموزان به نسبت معلمین در کشور روسیه بسیار زیاد است و اگر بخواهیم با نسبت و اعداد بیان کنیم، نسبتی ۹ به ۱ دارد.         

تحصیل در روسیه نیز مانند سایر کشورهای ممتاز که به آن‌ها اشاره کردیم، کاملا رایگان است و دانش‌آموزان دختر و پسر در برابری تحصیلی کاملی هستند به جز در مقاطع تحصیلی پیشرفته که دختران آمار بالایی را به خود اختصاص داده‌اند. طبق برآورد‌های سال ۲۰۱۶ حدود ۵۶٪ از مردم روسیه در بازه سنی ۲۵ تا ۶۴ ساله، دارای تحصیلات عالی رتبه هستند و از سواد بالایی برخوردارند. ۴۷٪ نیز تحصیلات متوسطه که دوره درسی ۱۱ ساله است را به پایان رسانده‌اند. همچنین ۵.۲۶ درصد مدرک راهنمایی و ۱.۸ درصد تحصیلات محدود به دوره ابتدایی دارند.

اما بیشترین جامعه آماری افراد تحصیل‌کرده متعلق به زنان ۳۵ تا ۳۹ ساله‌ است که با ۷.۲۴ درصد تحصیل‌کرده و باسوادترین جامعه آماری در مقایسه با مردان که آماری ۵.۹ درصدی را به خود اختصاص داده‌اند، هستند.

کوتاه‌ترین ساعات درسی و کلاسی متعلق به کشور روسیه است. این کشور در سال ۲۰۱۴ به عنوان ششمین مقصد تحصیلی برای مهاجران خارجی که قصد ادامه تحصیل داشتند رتبه‌بندی شد.

نروژ

نروژ کشور ششم از نظر نظام آموزشی برتر است که امتیاز ۸۲ در رتبه‌بندی جهانی را به خود تخصیص داده‌است.  کشور نروژ در سال‌های گذشته در رده ۱۶ ام قرار داشت اما با تغییراتی که در نظام آموزشی این کشور رخ داد، توانست به مقام ششم صعود کند. نروژ از تعداد معلمان خوبی برخوردار است به طوری که اگر بخواهیم با نسبت بیان بیان کنیم، به ازای هر ۹ دانش‌آموز، ۱ معلم وجود دارد.

سال تحصیلی در نروژ از اوایل آگوست تا اواخر ژوئن سال بعد ادامه دارد و دانش‌آموزان نرژوی پیش از ورود به دانشگاه سه مقطع ابتدایی ( از ۶ تا ۱۳ سالگی ) ابتدایی ( ۱۳ تا ۱۶ سالگی) و دبیرستان (۱۶ تا ۱۹ سالگی) را می‌گذرانند که در بین آن‌ها مقطع ابتدایی و راهنمایی اجباری است.

دلایل قرار گرفتن نروژ در لیست بهترین نظام های آموزشی

نروژ روش‌های تحصیلی جالبی برای پرورش هوش کودکان در سنین ابتدایی ورود به مدرسه دارد و معمولا دانش‌آموزان در سال‌های اول دوره ابتدایی بیشتر وقت خود را صرف آموزش حروف الفبا، جمع و ریاضیات مقدماتی و آموزش انگلیسی می‌کنند. یادگیری علوم، جغرافیا، موسیقی، زبان انگلیسی و آشنایی با ادیان مختلف از برنامه‌های درسی نروژ در مدارس است.

در ارزیابی دانش‌آموزان مقطع ابتدایی از نمره برای تعیین سطح آن‌ها استفاده نمی‌شود و معلمان روش‌های کیفی و توصیفی را در سنجش دانش‌آموزان مورد استفاده قرار می‌دهند.

کشور نروژ زبان واحدی ندارد و بسته به محلیت مردم و نژاد های مختلف، حرف زدن به زبان‌های ایسلندی، آلمانی، هلندی و انگلیسی در این کشور رایج است. دانش‌‌آموزان نروژی بعد از ورود به مقطع راهنمایی می‌توانند زبان مورد نظر خود برای تحصیل را انتخاب کنند و انتخاب این زبان به محل اقامت آن‌ها در کشور نروژ بستگی دارد. علاوه بر آن دانش‌آموزان با وارد شدن به این مقطع، می‌توانند روش تحصیلی خود را نیز انتخاب کنند و با داشتن روش تحصیلی شغلی، برنامه‌های عملی و شغلی را نیز در کنار تحصیل برای ورود به بازار کار آموزش ببینند.

بعد از مقطع راهنمایی دانش‌آموزان وارد مقطع متوسطه می‌شوند. در گذشته فقط سه گرایش کلی برای مقطع متوسطه وجود داشت که عبارت بودند از تحصیلات عمومی ( شامل زبان و تاریخ و …) تحصیلات بازرگانی ( حسابداری و …) و تحصیلات حرفه‌ای ( مانند الکترونیک و نجاری و …) اما طی اصلاحات دبیرستان سال ۱۹۹۴ این رشته‌ها با  این دیدگاه که دانش‌آموزان باید به سطح یکسانی از سواد و اطلاعات برسند، با هم هم ادغام شدند.

 

نتیجه گیری در مورد بهترین نظام های آموزشی

لیستی که در این مقاله بررسی کردیم، کشورهایی بودند که طبق نظرسنجی‌های اخیر توانسته‌اند بیشترین امتیاز را به دست بیاورند. امروزه با رشد تکنولوژی و مدرن شدن سبک زندگی‌ها، اهمیت تحصیل برای کسب دانش، بیش از پیش شده است و روش‌های تحصیلی برای افزایش کیفیت یادگیری روز به روز در حال آپدیت شدن هستند. برای مطالعه مقالات بیشتر در زمینه آموزش و یادگیری با سایت تاپس همراه شوید

اگر به دنبال راهی هستید که مطالب درسی خود را با کیفیت بالاتری یاد بگیرید و درس‌های خود را با یک روش لذت‌بخش تر بخوانید، یک پیشنهاد ویژه برای شما داریم:

بازی تاپس – بهترین بازی آموزشی برای مقاطع تحصیلی ابتدایی و متوسطه

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *